2013. július 18., csütörtök

Herrsching, Ammersee

Szombaton Herrschingbe vezetett az utunk (München széle, elővárosa), hogy megtegyünk egy 4 km-es túrát Andechsbe. Amikor a család bejelentett, kaptam a várostól ingyen egy tök szép mappát jópár tudnivalóval Münchenről. Ezt a túrát is ebben találtam, úgyhogy kiutaztunk 3-an a csajokkal és nekivágtunk a dombocskának.

Várjuk az S-Bahnt (és Renit :D)


Szivecske lenyomatos zsömlében a Leberkäse (nyamiiii)


Út közben


Bárcsak végig ilyen lapos lett volna az út... :P



Andechsben elértünk a kolostorig, ami az utunk végét jelentette:




Majd irány a mellette lévő Biergarten:



Lefele sikerült egy másik úton mennünk, ami kiálló gyökerektől és erőteljes emelkedőktől mentes volt, így a többiek már nem csak egy lihegő valamit hallottak közeledni a hátuk mögött. Viszonylag hamar le is értünk, majd irány az ott lévő tó, az Ammersee!






Furi vicceskedik

Azt hiszem sikerült elkapnom a pillanatot :P


Visszafele kicsit késve indultunk, ugyanis az S-Bahnon, amire először felszálltunk ellenőr volt, München külső részében pedig már nem érvényes a bérletünk. Nagyon jófej volt az ellenőr, ugyanis amíg el nem indult a vonat, feltűnően körbe-körbe járkált, köszöntötte az utasokat és mindenféle jelvény nélkül vicceskedve kérte a jegyeket és a bérleteket. Gondolkoztunk, hogy most csak hülyéskedik vagy csak jóarc akar lenni és amíg bent áll a vonat felhívja magára a figyelmet. Valószínűleg az utóbbi volt, ugyanis amikor sietve leszálltunk a vonatról, még utánunk szólt mosolyogva, hogy "Hölgyeim, máris mennek?", úgyhogy mentünk a következő vonattal és sikeresen megúsztuk a huncutkodást.

Vasárnap este pedig még egy a blogjaim útján megismert ismerősömmel futottam össze egy sör erejéig a Hofbräuhausban. Utána pedig a főtér felé vettük az irányt, hogy megnézzük, mik ezek a koncertek, amik egész este tartottak. Először csak az tűnt fel, hogy egy szivárványos zászló lobog az egyik bódé tetején és még hülyéskedve meg is jegyeztem, hogy mi ez a melegfelvonulás. Majd jobban körülnéztük, elolvastuk a plakátokat és rájöttünk, hogy egy meleg rendezvény kellős közepén állunk. Nem tudom az ott sörözgető szülők hogyan magyarázták meg a gyerekeknek, hogy a két bácsi miért csókolózik és fogdossa egymást, de nem lettem volna a helyükben. Mindenesetre röhögtünk egy nagyot a helyzeten, majd hazaindultunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése