2013. június 4., kedd

Hónapforduló

Pontosan egy hónapja vagyok itt, de persze sokkal többnek tűnik. Teljesen beilleszkedtem a családba, megszoktam az itteni életem és szereztem új barátokat, úgyhogy minden szuperül működik! :) Ez az első család, ahol tényleg szívesen maradnék még, mert a gyerekekkel kölcsönösen szeretjük egymást és nagyon jó a kapcsolatom. Amikor hétvégén nem találkozunk, utána mindig megörülnek, amikor látnak és jönnek összeölelgetni.

Ezen a hétvégén sem tartózkodtam túl sokat itthon. Szombaton elnéztünk Renivel a Kikbe és a Tedibe. Még mindig olcsóság van és még mindig bevándorlókkal vannak teli ezek az üzletek, imádom! Sikerült új esernyőt (is...) venni, ugyanis ebben a szar időben sajnos hamar szétkapja a szél mindet. Már egészen megszoktam, hogy esőben biciklizek, pedig otthon eszembe nem jutna ilyen időben felülni rá, de itt a gyerekek is biciklivel és rollerrel közlekednek, úgyhogy muszáj.

A shopping után a Nachtkantine nevű helyre mentünk meccset nézni, ahová Reni fogadó szülei már foglaltak nekünk asztalt. Ettünk egy jót és kikértük az első söröket. Persze a foci még pont annyira érdekel, mint eddig, de a hangulat fantasztikus ilyenkor! Ahányszor gólt rúgott a Bayern, felcsendült valami bajor győzedelmi nóta a bárban, nagyon jó volt! Persze nyert a Bayern Stuttgarttal szemben úgyhogy háromszoros bajnok lett, ment is az ünneplés rendesen. Egy pasi például egy szál fürdőköpenyben felállt az asztal tetejére, majd meg-meglibbent az a köpeny és előkerült az elefántos tanga. Bocsi minden női olvasótól, de mire elővettem a fényképezőt már vége volt az attrakciónak. :P




Közben Enikő is megérkezett és nagyon táncolhatnékja volt, úgyhogy belementünk, hogy maradunk, ha már úgyis egy csomó szórakozóhely van ott. Bementünk egy bárba, ahova ingyenes volt a belépés és éjfélig csak 3 euró volt egy koktél, úgyhogy kihasználtuk az alkalmat. Persze ismét a magyarok kezdték a bulit (csak a szokásos) és széttáncoltuk a lábunkat! Én fél 3-kor éreztem azt, hogy a csúcson kell abbahagyni, úgyhogy még vettünk egy sültkrumplit, elbúcsúztam a többiektől és elindultam az Ostbahnhofra. Hatalmas mákom volt, ugyanis pont jött egy éjszakai busz, ami pontosan házig vitt, így fél 4-re haza is értem.




 Sex on the Beach

A léderhózés fiúkák is kipróbálták a rúdtáncot

Másnap pedig kelés volt délelőtt, ugyanis múzeum volt betervezve. A természettudományi múzeumot (Museum Mensch und Natur) néztük meg Renivel, ahová egy euró volt a belépő. Volt ott a Föld kialakulásától kezdve, kőzeteken és ásványokon keresztül a kitömött állatokig minden. Nagyon klassz volt, mindenképp megérte elmenni!



 Az eddigi legnagyobb csigalenyomat egy kőzetben! (nagyobb volt az átmérője, mint 1 m )

 Cukorbogyó dínókák ^^

 Költöző madarok BŐRÖNDDEL! :D



Utána még elnéztünk a Marienplatzra, ahol a Bayern szurkolók ünnepelték a háromszoros bajnokokat. Hatalmas tömeg lengette a zászlókat és a sálakat az ünnepi zenékre és kicsit sem zavartatták magukat az eső miatt.


Hazatérve pedig már anyukáék is itthon voltak, beszámoltunk egymásnak a hétvégénkről és konstatáltuk, hogy az eső bekaphatja, mi akkor is jól éreztük magunkat! :P

4 megjegyzés:

  1. atyaaaég!!! rózsaszín szegélyű leopárd mintás esernyő. ambivalens érzéseket vált ki belőlem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ne is próbáld tagadni, hogy rohadtul bejön!! :PPP :D

      Törlés
  2. A háromszoros bajnokot úgy értsd, hogy idén (kb. 1-2 hónapon belül) megnyerték a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a Német Kupát. :-) Amúgy láttad őket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah köszi akkor az Erklärungot :D am nem láttam őket, nem voltak kint a Marienplatzon sztem

      Törlés