2013. június 25., kedd

Bayerisches Nationalmuseum és Pinakothek

A múlt heti 30 fok feletti hőmérséklet után beköszöntött ismételten az esős idő. Nem is lenne baj, hogy lehűl egy kicsit a levegő, de már éppen elszoktam az esőben való biciklizéstől, amikor szedem össze a gyerekeket az oviból/suliból. Így vasárnap ismét múzeumozásra került a sor, hiszen ilyenkor nem túl kellemesek a kinti programok.

Megnéztük a neten, hogy mely múzeumokban 1 euró a belépő vasárnaponként, majd felültünk a 100-as buszra, ami egy múzeumjárat, hogy majd időközben eldöntjük melyikbe megyünk el. Rögtön le is ugrottunk egy emlékműnél fotózkodni, mert eszméletlen szép volt a folyómentén az emlékmű kis parkja és szökőkútja:







Majd Enikővel kiegészülve irány az első állomásunk, a Bayerisches Nationalmuseum. Bajorország történelmét mutatta be minden lehetséges kiállítási tárggyal: szentképekkel, oltárakkal, szobrokkal, festményekkel, porcelán díszekkel, ékszerekkel, dísztárgyakkal, bútorokkal stb. Hatalmas volt a múzeum (3 szintes) és tényleg gyönyörű és izgalmas! Komolyan az egyik legjobb múzeum Münchenben az eddig látottak közül!








A második állomásunk a Pinakothek volt, ahol kizárólag festmények vannak illetve elvétve pár szobor. Mivel egyikőnk sem hatalmas művészlélek, így körbejártuk a múzeumot megnézve az összes festményt és leálltunk, ha valami nagyon szép vagy éppen hihetetlenül csúnya volt. Értékelem a szépet, de azért nem tudnék egy festményt órákig bámulni. Mindenesetre szép volt a múzeum és volt egy pár híres Picasso, Van Gogh, Monet és Manet festmény, illetve én Kandinskyt is ismertem a kiállítottak közül.


Van Gogh

Monet

Furi a múzeum shopban :D

Természetesen a napot kajálással zártuk (a sörözés az esős idő miatt elmaradt). Ismét mozgalmas hétvégén vagyunk túl és még így is megannyi látnivaló és terv áll előttünk a következő hetekre! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése