2013. június 10., hétfő

Nürnberg

Ha jó idő, akkor kirándulásra fel! Ezúttal Nürnberg volt az úticél: itt van a közelben és nem öntötte el az árvíz. Felültünk reggel a vonatra, majd este egy kiadós városnézés és egy kis shopping után ismét hazatértünk. Bayern tickettel csak 10 euró volt az oda-vissza jegy plusz a nürnbergi közlekedés. Úgyhogy érdemes kihasználni a lehetőséget és elnézni a környező városokba.


Kézművesek utcája rögtön az állomásnálTermészetesen tüntetésbe botlottunk: a németországi törökök tiltakoznak a törökországi helyzet, az ottani erőszak ellen

Szent Lorenz templom az óvárosi részben
A Pegnitz folyó

A néger bácsi tartja a budipapírt

Csontvázas szobor

A főtéren lévő oszlopnál hogy ha háromszor megforgatjuk a kerítésen lévő karikát, akkor szerencse fog minket érni. Persze mindenki sorba állt :)

Irány a vár!


Kilátás a várból a városra

Jobban örültünk volna, hogy ha a háttér is benne van, de már megszoktam, hogy erre senki sem képes, akit megkérünk, hogy fotózzon le minket. Amúgy meg: én, Furi és Zsu


Utcai művészet! Ki ismeri fel őket?

Mechanikus színház mozgó bábukkal és előre felvett szöveggel

Beach bar


A föld alatti mozi. A második világháborúban ledobtak ide egy bombát és a helyén keletkezett lyukat nem feltöltötték, hanem föld alatti mozit építettek belőle.

A szerelmesek lakatjai itt is megtalálhatók


Pont kifogtunk egy fesztivált

Doku-Zentrum a második világháborúról

Biergarten (még szép!)

Nürnbergi wurst nyamiii

2 megjegyzés:

 1. Szupeeer! Tök jó, hogy ennyi mindent csináltok, mentek kirándulni és sörözgettek haha :D Biergarten überall, ja meg wurst...Látom Zsuval is megismerkedtél ;-) További szép napokat, öröm olvasni!
  Puszi,
  Vivi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teeee, hát Zsuval rögtön az első héten megismerkedtem :DD Elég felejthetetlen este volt ahhoz, hogy kiessen :D :P
   pusziii

   Törlés