2013. augusztus 8., csütörtök

Visszaszámlálás

Kevesebb, mint egy hetem van már itt: jövő szerda az utolsó munkanapom és csütörtökön irány Írország. Visszanézve fogalmam sincs hová tűnt ez a három és fél hónap, hihetetlen hogy az utolsó müncheni hétvégém következik. A jó az, hogy nincs hiányérzetem: mindent láttam Münchenben és környékén amit feltétlenül látni akartam, persze lenne itt még látnivaló bőven, de a legfontosabb dolgokhoz eljutottam és ez a lényeg.

A hétvége megint a búcsúról fog szólni: utolsó együtt töltött napok a csajokkal és vasárnap a család búcsú villásreggelire is elvisz az étterembe, ahol múlt héten voltunk a keresztelő után. Utána pedig jön a neheze, ugyanis nem lesz óvoda, így a kislánnyal egész nap együtt leszünk, a kisfiú pedig szerencsére focisuliban lesz.

Reni tette fel a kérdést, hogy maradnék-e ha tehetném. Mivel vissza kell mennem a suliba plusz már az utódom is régóta megvan, így fel sem merült bennem a kérdés. Nagyon szeretem ezt a családot, az első család ahol igazán jól érzem magam és ahol tényleg szeretem a gyerekeket. Viszont azt kell mondanom, hogy az óper-élet még így is elég nehéz. A kisfiúnak elég nehéz természete van és ez csak rosszabb lesz. Állandó érzelemkitörései vannak, ami nem is probléma ha éppen szeretetrohama van, de amikor fel megy benne a pumpa valami igazán apró dolog miatt, akkor robban. Képes kioktatni mindenkit, hiszen "neki van igaza" és "ő jobban tudja", "te pedig ezt úgysem érted". Én ilyenkor csak ráhagyom a dolgot, ugyanis ma éppen arról oktatott ki, hogy a Star Wars 7 filmből áll és nem 6-ból...
- Láttad a filmeket?
- Nem még.
- Én viszont láttam mind a hatot.
- Hét van!
- Nem arra gondolsz, hogy most csinálják a hetediket?
- Nem, mondom, hogy hét van! És most a nyolcadikat csinálják!
Ráhagytam. Ne egy olyannak akarjon okoskodni, aki halloweenkor Darth Maulnak öltözött...

Nagyon sokszor türelmetlen a testvérével és képes az egész házat betöltő ordítással leüvölteni a kislány fejét. Ha rászólsz, akkor persze te vagy a hibás és elkezd sírni. Ilyenkor szoktam magamban elkönyvelni, hogy ezt már nem kell sokáig hallgatnom. A szülőkön is látom, hogy nem tudják hova tenni a gyerek viselkedését, pedig anyuka sem a türelméről híres, de azért ő egy visszafogottabb verziója a gyereknek. Remélem később a kisfiú is megtanulja kezelni a dolgait.

2 megjegyzés:

  1. Csak hozzám nem jöttél el Ravensburgba... :( De remélem azért ha Debben leszek és te is, összeülünk hárman Marcsival persze, ez jó kis sörös, aupair élményeket kibeszélős estére... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már úgyis mindkettőnknek jár le az ideje, úgyhogy otthon összehozzuk azt a sörözést ;)

      Törlés